dentus logo

+36 30 2222 777
1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.

A koronák a fogászatban alkalmazott helyreállítások között az egyik leggyakoribb pótlástípust jelentik. Készítésük során a fog koronai részének külső burkából kell foganyagot lecsiszolni úgy, hogy az annak helyére kerülő fogtechnikai munka újra az eredeti formához hasonlatossá tegye a megmunkált fogat. Több fogra elhelyezett és egyben elkészített koronát hídnak nevezünk.

Az előkészítés, preparálás során többféle módon járhatunk el, melyek közül rendelőnkben kizárólag a modernebb, ún. vállas előkészítési módot alkalmazzuk. Ennek során a fog nyaki részén körben kialakítunk egy párkányszerű, lapos felszínt, melyre a készülő korona szinte ráül. Legfontosabb előnye ennek a preparálásnak a hagyományos "tangencionális" csiszoláshoz képest, hogy biztosítja a felhelyezett korona maximális tisztíthatóságát, ezáltal jelentősen csökkentve a későbbi alászuvasodás esélyét. Az érintőleges csiszolásnál egy idő után szinte biztosra vehető a panasz, míg itt csak a páciensen múlik, hogy mennyire tartja tisztán a kérdéses területet.

Nemesfém és kerámia fogpótlások

A koronák hagyományosan fém vázra égetett kerámia borítással készülnek, de léteznek az esztétikai fogászat által előszeretettel alkalmazott fémmentes pótlások is. A fém váz rendelőnkben kizárólag nikkelmentes fém ötvözetekből készül, ezáltal csökkentve a régen gyakran előforduló allergia jelentkezésének esélyét. Nagyobb precizitást és hosszabb élettartamot adnak a nemesfémre égetett fogpótlások, melyek tulajdonképpen aranykerámia fogpótlást jelentenek. Az arany előnyei a jó öntési tulajdonságokban, megmunkálhatóságban és bakteriosztatikus hatásában - mikro méretekben ugyan, de gátolja a szuvasodást okozó baktériumok szaporodását - mutatkoznak meg, emellett semmilyen esztétikai hátrányt nem jelentenek.

Kapcsolat

phone +36 30 2222 777 mail info@dentus.hu location 1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.
Hétfő 8-18 óra
Kedd 8-18óra
Szerda 8-18 óra
Csütörtök 8-18 óra
Péntek 8-13 óra
Szombat zárva
Vasárnap zárva

Kérjen időpontot

© 2021. A DENTUS - A fogorvos weboldal teljes szöveges tartalma, képi megjelenése szerzői jogvédelem alatt áll és az üzemeltető tulajdonát képezi.
Azok közlésre történő felhasználása, másolása a tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül eredeti vagy átírt formában is tilos.

Adatvédelmi nyilatkozat (Dentus Magyarország Kft. által üzemeltetett honlapokra vonatkozóan)

A jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használunk. A weboldal használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához.