dentus logo

+36 30 2222 777
1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.

LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYOZÁS

Linguál technika

Aligner technika

Funkcionális készülékes technika

A lenyűgöző eredményekhez vezető tiszta út! A Damon Clear rendszer segítségével a fogszabályzó többé nem jelent kellemetlenséget, kényelmetlenséget és fémmel teli szájat.

A Damon Clear, a Damon rendszer része, amely egy teljesen új kezelési szemlélet. A Damon rendszer a ligírozás – gumiszalaggal való rögzítés – nélküli bracket-eket – a fogakon lévő „tappancsokat” – kombinálja emlékező ívekkel a fogak gyors, kényelmes mozgatása érdekében, így igazán szép mosolyt és látványos eredményeket biztosítva.

A Damon rendszer előnyei

 • A ligírozás nélküli drótív rögzítés előnye, hogy nem kell a gumik megmerevedése, elfáradása miatt minden kezelés alkalmával cserélni azokat, sőt nem kell az elszíneződéstől sem félni. A Damon Clear önligírozó technika lényege tehát, hogy a bracketbe épített saját zárak rögzítik a drótíveket, amivel időt lehet megtakarítani.
 • Hatékonysága a fogmozgatásban annak az új szemléletnek köszönhető, hogy a szervezet sokkal jobban reagál a finom, de állandó erőkre, mint a hirtelen nagy sokkot okozó, durva megterhelésre. Ennek eredményeként a fogsor változása mindjárt a kezelés elején látványos, az esetek döntő többségében a helyhiány miatt nincs szükség fogak eltávolítására. Sok esetben a kezelés kevesebb találkozóval megvalósul és/vagy hamarabb befejeződik.
 • Szinte láthatatlan A Damon Clear-rel észre sem fogják venni, hogy fogszabályzót visel! A többi, úgynevezett "láthatatlan" fogszabályozónak látható fém részei vagy műanyag kapcsai vannak, amelyek sárgulhatnak a kezelés során és a baktériumok is elszaporodhatnak rajtuk. A ligírozás nélküli Damon Clear fogszabályzók viszont diszkrétek, könnyen tisztán tarthatók, nem rozsdásodnak vagy színeződnek el.  A készülék a rendelőnkben elérhető fém- vagy fogszínű kivitelben is.
 • Gyors kezelés Bár a kezelési idő nagyon változó lehet, a tanulmányok azt mutatják, hogy a Damon rendszerrel való kezelés ideje akár 6 hónappal is kevesebb lehet a hagyományos fogszabályzókhoz képest.
 • Nagyobb kényelem A Damon Clear fogszabályzók kisméretűek és rendkívül sima szélei gyengédek a fogakhoz és a lágy szövetekhez. A klinikai tanulmányok alapján a Damon rendszer sokkal kényelmesebb kezelést tesz lehetővé, mint a hagyományos fogszabályzók.

  fogszabályzás

Linguál technika

A fogak nyelv felőli oldalára fogászati ragasztóval rögzített készülékkel végezhető láthatatlan kezelés. A teljes kezelésekhez minden fogra egyedileg, az adott páciens szájába digitálisan tervezett fogszabályozó kerül felhelyezésre. A készülék külső szemlélő számára láthatatlan, így az Ön kezelése az Ön titka is maradhat. A teljes kezelések ideje átlagosan 18- 24 hónapra tehető.

Nyelv felől rögzített készülékkel rövidebb, a frontfogak területére korlátozódó esztétikai kezeléseket is kínálunk, ezek 6-9 hónap alatt hoznak látványos eredményt.

Aligner technika

Átlátszó műanyag fóliából készített, egymásra épülő sínekből álló, kivehető készülékes fogszabályozó rendszer. A digitálisan tervezett kezelés lépésről lépésre, jól követhetően valósul meg a páciens szájában.

Ennek a technikának számos előnye közé tartozik, hogy

 • a virtuális tervezés során a páciens a kezelés megkezdése előtt pontos képet kap a várható eredményről.
 • A kivehető sínek lehetővé teszik a fogak maradéktalan tisztítását, hiszen fogmosáskor nem kell kerülgetni a készüléket.
 • Ez a technika alkalmas úgy kisebb esztétikai kezelések, mint komplexebb, teljes fogsort érintő kezelések kivitelezésére.

Funkcionális készülékes technika

Elsősorban gyermekeknél alkalmazott modern technika, a szájban uralkodó erők segítségével formáló kivehető készülékes kezeléseknél.

 • A készülék rugalmas, filigrán, diszkrét, napi 24 órás, de szükség esetén kivehető eszköz, ami esetspecifikusan, az adott páciens adott problémájának megoldására egyedileg készül.
 • A váltófogazatban is stabilan alkalmazható, az állcsontok fejlesztésére és a fogváltás elősegítésére kiválóan alkalmas készülék nem veszi el a nyelv helyét, ezáltal a megszokás idején is csak minimális kellemetlenséggel jár.

Kapcsolat

phone +36 30 2222 777 mail info@dentus.hu location 1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.
Hétfő 8-18 óra
Kedd 8-18óra
Szerda 8-18 óra
Csütörtök 8-18 óra
Péntek 8-13 óra
Szombat zárva
Vasárnap zárva

Kérjen időpontot

© 2021. A DENTUS - A fogorvos weboldal teljes szöveges tartalma, képi megjelenése szerzői jogvédelem alatt áll és az üzemeltető tulajdonát képezi.
Azok közlésre történő felhasználása, másolása a tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül eredeti vagy átírt formában is tilos.

Adatvédelmi nyilatkozat (Dentus Magyarország Kft. által üzemeltetett honlapokra vonatkozóan)

A jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használunk. A weboldal használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához.